September 25, 2014
in
Ελλάδα

Αλλαγές στον κανονισμό των πολυκατοικιών σχεδιάζει το ΥΠΕΚΑ

Αλλαγή στον κανονισμό λειτουργίας των πολυκατοικιών, φέρνει ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος που προβλέπει ότι δε θα χρειάζεται πλέον η έγκριση της πλειοψηφίας της Γενικής Συνέλευσης των ιδιοκτητών διαμερισμάτων πολυκατοικίας για να εγκαταλείψει κάποιος την κεντρική θέρμανση και να χρησιμοποιήσει άλλη μορφή ενέργειας.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, που προωθεί ο υφυπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ασημάκης Παπαγεωργίου, μεμονωμένοι ιδιοκτήτες πολυκατοικίας θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν ατομικούς καυστήρες φυσικού αερίου στα διαμερίσματα τους και να απεξαρτηθούν από την κεντρική θέρμανση με πετρέλαιο.

Mέχρι σήμερα για να γίνει σε μεμονωμένο διαμέρισμα εγκατάσταση απαιτείτο απόφαση πρακτικού συνέλευσης (50% των ψήφων ιδιοκτησίας +1 ψήφος) που να επιτρέπει την αποκοπή από την κεντρική θέρμανση, και έγκρισης εκτέλεσης των απαραίτητων αναγκαίων εργασιών όδευσης σωληνώσεων και τοποθέτησης εξαρτημάτων (μετρητών κλπ) εντός των κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικίας.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό άν με την ρύθμιση θα προβλέπεται και συνολική απεμπλοκή της ιδιοκτησίας από τα κοινόχρηστη θέρμανση η θα εξακολουθεί να επιβαρύνεται με το πάγιο ποσοστό που επιβαρύνονται και τα “κλειστά” διαμερίσματα πράγμα που θα καθιστά την συνολικά δαπάνη εντελώς ασύμφορη.

Πηγή: www.ered.gr

μπορει να σασ ενδιαφερουν